שעועית הגלידה תנאי גידול – עץ ממשפחת הקטניות המוכר גם בשם אינגה המתוקה, שעועית הגלידה צמח רב שנתי תדיר המשמש בתור צמח מאכל ואף בתור עץ צל, יכול לגדול תנאי אקלים ים תיכוני, סובטרופי טרופי או מדברי הגדל באיזור עמידות לקור 10b+
עלים בצבע ירוק בצורה אליפטית מחודדת, העלים גדלים בזוגות ומחוברים בין הזוגות עם עלה צר וקטן וכך מספר מקבצי עלים מחוברים ביחד
פרח בצבע לבן חוטי הגדל בתפרחות
פירות גדלים בתרמילים, המכילים בין 3 ל-50 פירות. אוכלים את הפרי השעיר מסביב לגרעין, בזנים מסוימים הפרי יוצא בקלות, יש מגוון זני שעועית הגלידה בשלל גדלים.
למכירה שעועית הגלידה
- הודעת הוואצאפ – שיחת וואצאפ
- ניתן לפנות אל משתלה בשעות הפעילות בטלפון 050-8170400
- כתובת אליהו 59, באר יעקב
- בימים א’-ה’ – שעות פתיחה 7:30-17:00, ביום שישי מ- 7:30-14:30
תנאי גידול שעועית הגלידה – טיפול:
דשן, כשהעץ צעיר יש לשים חיפוי קרקע, לשמור על גדילה של העץ ישר
איך להתחיל לגדל / עונת השתילה
איך להתחיל לגדל:
זרעים / שתילים / צמח מורכב / ייחורים
האם כדאי לקנות צמח מורכב או צמח שהתחיל מרבייה וגגטטיבית:
כן, אבל אין
עונת שתילה:
אביב, קיץ, סתיו
איך לשתול:
צמח לא מפונק פשוט לשתול אם רוצים תנובה יותר מהירה מומלץ להוסיף מיקוריזה
אפשר לגדל בחקלאות פיראטית:
כן
תנאי תאורה והשקיה
תנאי השקיה אופטימלים:
צמח חובב השקיה מרובה, אך ניתן להפחית השקייה בנונית כשהעץ גדל, לגדלה בהשקיה מועטה לאחר ביסוס העץ
תנאי אור במצב אופטימלי:
שמש מלאה
גיזום – עונה וטיפול
עונת גיזום:
סתיו, חורף
גיזום:
לעיצוב ושליטה על העץ
גידול בעציצים בגינה /בבית
אפשר לגדל בבית (בתור צמח בית):
לא
אפשר לגדל בעציץ?
לא
מידע נוסף על שעועית הגלידה
גודל הצמח וקצב גדילה
גודל הצמח:
10-15 מטר, מה שהופך אותו עץ נהדר לבניית בית עץ, ועץ צל
קצב גדילת הצמח:
גדילה מהירה
דישון השעועית הגלידה
איזה דשן מומלץ לצמח:
מזיקים לצמח – טיפול והדברה
חסרונות או בעיות בגידול:
עץ שתלטן ופרי קצת מסורבל לאכילה
מזיקים לצמח:
כנימה קמחית, כנימות מגן
טיפול במזיקים:
אפשרויות טיפול במזיק כנימה קמחית
אפשרויות טיפול במזיק כנימות מגן
כל המידע הוא בגדר המלצה כללית ולא מדוייקת – חובה לקרוא על כל מוצר את המלצת היצרן לבדוק לבד עם זה מתאים לחרק הספציפי לזכור שיש זנים ותתי זנים
פריחת שעועית הגלידה – עונת פריחה ומידע על הפרחים
עונת הפריחה:
אביב
מידע כללי על פרח השעועית הגלידה:
פרח לבן חוטי הגדל בתפרחות
האבקה מתבצעת ע”י:
מושך מאביקים, דבורים ועוד
דילול פריחה:
לא צריך לדלל, אך בגלל שאין צורך בכמויות הפרי הגדולות – ניתן לדללו
חלקי הצמח האכילים
פירות שעועית הגלידה – משך הזמן עד ההנבה ועונת הפרי
עונת תנובת הפרי:
קיץ, סתיו
מזיקים בגידול פרי:
כנימה קמחית
מה ניתן לעשות עם פירות השעועית הגלידה?
נאכל טרי
דרישות עבודה על הפרי:
לקלפף ולהוציא מהגרעין
כמה זמן לוקח עד שהצמח מניב פירות?
2-8 שנים
שעועית הגלידה זנים / סוגים
- שעועית הגלידה פחוסה – הזן הנפוץ בארץ, בעל תרמילים קטנים בגודל של 10-15 ס”מ, טעם הפירות מתוק אך לא מיוחד
- שעועית הגלידה חצי סהר – בעל תרמיל בצורת חצי סהר בגודל של 30-50 ס”מ, טעמו מתוק במיוחד ואף קצת ארומטי
- שעועית הגלידה ארוכה – בעל תרמיל גדול של עד כ1.5 מטר, טעם הפרי קצת אנמי
- שעועית הגלידה זן הבר – בעל תרמילים בגודל של 20-30 ס”מ, דקים ואין כמעט פרי לאכול
איך להתחיל לגדל
שעועית הגלידה גידול מזרעים
זריעה:
בפרי שעועית הגלידה ניתן למצוא, במספר שלבים, מספר לא מבוטל של זרעים אשר נבטו עוד בתוך התרמיל
שמירת זרעים עד הזריעה:
תערובת שתילה לחה
עונת הזריעה:
מספר ימים לאחר הפרי
מרחק זריעה בין צמח לצמח:
בזריעת עציצים צריך עציץ לכל זרע, על מנת שלא תהיה קשירת שורשים שתפגע בתהליך הפיצול. בזריעה ממוקדת באדמה יש לשים במרחק של 3 מטר לפחות.
עומק שזורעים את הזרעים:
2-3ס”מ
תנאי זריעה:
קרקע לחה, חום
השקיית זרעי שעועית הגלידה:
השקייה מרובה, השקייה בנונית
זמן נביטה:
בתוך התרמיל עד כחודש
תנאי הנבט?
לחות וצל
שמות נוספים
שם מדעי:
Inga
שם באנגלית:
Ice cream bean
שמות נוספים:
אינגה המתוקה
האם כדאי לגדל:
שעועית הגלידה מומלץ לגדל אך ורק אם יש מקום, עדיף בחקלאות פיראטית
אפשרויות טיפול במזיק כנימה קמחית
אפשרויות טיפול במזיק כנימות מגן
כל המידע הוא בגדר המלצה כללית ולא מדוייקת – חובה לקרוא על כל מוצר את המלצת היצרן לבדוק לבד עם זה מתאים לחרק הספציפי לזכור שיש זנים ותתי זנים