עצי בננה – אנו באורגניקו מתמחים בזני בננה מיוחדים, בננה זה לא עץ זה עשב, מגוון זנים בצבעים שונים כמו כחול, אדום ורמזור, בגדלים כמו זן בננה אורגניקו סופר ננסית עד זנים גדולים של בננה, מגוון הזנים מתבטא בטעמים שונים, נכון שכולם בטעם של בננה, אבל יש ניואנסים של בננה, יש כאלו בעלי תוספת טעם חמוץ כמו של תפוח, ויש כאלו מאוד מתוקים המגוון הוא רחב ומאוד טעים וניתן לבחור לפי טעם ותנאי הגידול
-
בננה אדומה 25 ליטר
280 ₪ הוספה לסל -
בננה אורגניקו (בורו)
280 ₪ הוספה לסל -
בננה אורגניקו סופר ננסית
490 ₪ הוספה לסל -
בננה ורודה 25 ליטר
220 ₪ הוספה לסל -
בננה ידיים מתפללות
400 ₪ הוספה לסל -
בננה כחולה
280 ₪ הוספה לסל -
בננה ליידי פינגר
280 ₪ הוספה לסל -
בננה סורית
280 ₪ הוספה לסל -
בננה תפוח
280 ₪ הוספה לסל -
עץ בננה 10 ליטר
90 ₪ הוספה לסל -
עץ בננה 25 ליטר
220 ₪ הוספה לסל
תנאי גידול
עצי בננה לרוב דורשים את אותם תנאי גידול
- קרקע עשירה, קומפוסט זבל אורגני, והרבה דשן,
- שמש מלאה – בננה דורש לפחות 6-8 שעות
- עדיפות לאזור מוגן מרוחות אבל לא חובה (יש זן עמיד יחסית לרוחות
- השקייה – בננה אוהבת מים, קרקע לחה עוזרת לגדילת הבננה
- כיסוי קרקע – כדאי לשים עלים על מנת למנוע גידול עשבים
- גיזום ועקירת צמחים עודפים – בננה מוציאה הרבה חוטרים, יש צורך לדלל
כמובן כדאי לקרוא עוד על גידול הבננה
זני בננות
מגוון הזנים לא מתבטא רק בשם הבננה ותמונות ניתן לראות בחלק העליון של העמוד, פה ננסה לעשות סדר על מנת שיהיה קל עבורכם לבחור את הזן
בננה אורגניקו סופר ננסית
בננה אורגניקו סופר ננסית – זן של בננה ייחודי קומפקטי בגודל הצמח מתחיל להניב בגובה 90 ס”מ עד 120 ס”מ, גודל הפרי רגיל-קטן, גודל הצמח נקבע גם על ידי הטיפול דשן לא נכון יכול לגרום לגדילה מואצת, אך זן זהו סופר ננסי מאוד קל לקטוף את הפירות כשהם מבשילים, הטיפול בו משמעותית יותר קל, מושלם לגידול בחללים קטנים, בעציצים ואפילו עם תאורה נכונה אפשר בתוך בית, למרות גודלם הקטן, מייצרים בננות בגודל כמעט מלא. בננות דומות במראה ובטעם לבננות הנפוצות המצויות בחנויות מכולת אך מתוקות יותר
בננה אורגניקו (בורו)
בננה אורגניקו (בורו) – הבננה הכי מיוחדת שיש לנו להציע, טעם מיוחד, מניב מהר מאוד (בטיפול נכון) יכול להחזיק מספר אשכולות גדולים בו זמנית, גדל מאוד מהר, גודל וצורה: בננות בורו קצרות יותר ומלבניות יותר בצורתן בהשוואה לזני בננה נפוצים.ויש להם צורה ריבועית ייחודית עם קצוות כהים. קליפה ירוקה כהה. כשהם מבשילים, הקליפה הופכת לצהובה בהירה מאוד, טעם ייחודי לעתים קרובות אפשר להגדיר כהכלאה בין בננה לתפוח. מרקם קרמי מיוחד ולא קלאסי, הן הופכות למתוקות יותר כשהן מבשילות במלואן כשהבננות ירוקות טעם חזק ומעט לימוני, יחסית אשכול מחזיק הרבה זמן וניתן להנות יחסית מתקופה ארוכה, בננה ארוכה, בננה זו היא בננה דו שימושית ניתן לאכול אותה ובעיקר לאכול אותה בשלה, הזן המוצלח ביותר שלנו
בננה ידיים מתפללות
בננה ידיים מתפללות זן ייחודי ובולט מבחינה ויזואלית של בננה, גודל וצורת הפרי: בננות ידיים מתפללות בגודל בינוני עד גדול, בעלות מראה ייחודי. צרורות הפירות נראות כמו שתי ידיים צמודות זו לזו בצורה של תפילה, צבע: כשהבננות בשלות, יש לבננות קליפה צהובה עם כתמים. היווצרות האשכולות הייחודית היא מה שמייחד אותם מזנים אחרים. טעם: לבננות ידיים מתפללות יש טעם מתוק וקרמי עם רמז של וניל או דבש. הטעם עשיר מרקם מוצק אך קרמי. יש לו מרקם חלק שכיף לאכול טרי.
בננה רמזור
בננה רמזור – בננה מיוחדת וצבעונית אדום, כתום-צהוב, ירוק, היא משתנה ברמת הבשלות וכמות השמש שנחשפת, צבע הגזעול הוא אדום כמו בננה אדומה, הבננות שמנמנות וקצת יותר מקוצרות מבננות רגילות,
החלק הפנימי במרקם קרמי ובצבע צהוב בהיר, טעם מיוחד והבננה רמזור מאוד מתוקה בטעמה, מתאים רק לאוהבי מתוק משמעותית מאשר בננות רגילות. מרקם דחוס וקרמי.
בננה אדומה
בננה אדומה יחסית קטנה קצת יותר מ 2 מ’ עד בננות אדומות הן זן ייחודי ובעל טעם של בננות הידוע בצבען ובטעמן המיוחד, בננות אדומות הן בדרך כלל קצרות ושמנמנות יותר מהבננה הנפוצה, צבע: הקליפה של בננה אדומה נעה בין צבע אדום עמוק לצבע אדום-חום כשהיא בשלה. החלק הפנימי במרקם קרמי ובצבע צהוב בהיר, טעם מתוק וקרמי עם נגיעות של פטל (צריך הרבה דמיון). הן מתוקות מאשר בננות רגילות. מרקם של הבננה דחוסה וקרמי.
בננה כחולה
בננה כחולה מאוד מעניינת צבע כחלחל ירוק וכשהם מבשילים אפרפר כחול צהוב, בננות קטנות מאשר בננות רגילות, צורה מעוקלת קצת, הרבה פעמים משווים את הבננה גלידת וניל, מרקם הפרי קרמי וחלק, ניתן לאכול טרי המרקם בדומה למרקם של רפרפת או גלידה, מה שהופך אותם למהנים במיוחד כשהם קפואים. זן הם עמיד לקור ומסוגל לגדול ברוב חלקי הארץ, יותר עמיד יותר מאשר זני בננה רבים אחרים. זן מאוד מהיר גדילה
בננה ליידי פינגר
בננה ליידי פינגר ידוע גם בתור בננה סניוריטה או ליידיס פינגרס זן פופולרי של בננה הידוע בגודלה הקטן ובטעם המתוק, גודל וצורה בננות ליידי פינגר הן קטנות ודקות, טעם הבננות הללו ידועות במתיקות הנוספת ובטעם העשיר, מה, מרקם של בננה ליידי פינגר הוא קרמי וחלק, קליפה דקה יותר ולעתים קרובות עדינה יותר מזני בננה אחרים. כאשר הבננה בשלה, הקליפה הופכת לצבע צהוב עז עם מעט כתמים.
בננה גרנד ניין
בננה גרנד ניין אחד מזני הבננה המעובדים והנצרכים ביותר בעולם היא נקראת ננסית הרבה פעמים כי היא מגיע לגובה של 2-3 מטר עד הפרי. היא בעצם הבננה שאנו קונים בחנויות, גודל וצורת הפרי בננות גרנד ניין הן בגודל בינוני עד גדול עם צורה מעוקלת מעט, טעם מתוק מתון, מה שהופך אותם לפופולריים לצריכה טרייה מרקם: הבשר מוצק אך קרמי כשהוא בשל. הקליפה עבה והופכת לצהובה בהירה כשהבננה בשלה, ולעתים קרובות מפתחת כתמים חומים כשהיא ממשיכה להבשיל.
בננה סורית
בננה סורית זן מעניין של בננה הידוע בגודלה הקטן ובטעם המתוק, גודל וצורת בננות סורית הן קטנות ויחסית דקות, טעם הבננות הללו ידועות במתיקות ובטעם העשיר, מרקם של בננה סורית הוא מוצק קרמי וחלק, קליפה דקה יותר ולעתים קרובות עדינה יותר מזני בננה אחרים אך גם אם הוא עומד בחוץ בלי קליפה הוא לא מתקלקל מהר בהשוואה לזנים אחרים. כאשר הבננה בשלה, הקליפה הופכת לצבע צהוב
בננה תפוח
בננה תפוח ייחודית בטעם ובמרקם, גודל בננה תפוח קצרות ושמנמנות יותר בהשוואה לבננה הנפוצה, יש להם טעם מובחן המשלב מתיקות של בננה עם תוספת טעם של תפוח, ומכאן השם בננה תפוח. מרקם הבשר מוצק וקרמי, הופך רך יותר עם הבשלתו. הקליפה של בננה תפוח עבה. כאשר בשל, הקליפה הופכת לצבע צהוב, מצוינות לאכילה טרייה בשל הטעם הייחודי שלהן.
בננה ורודה
בננה ורודה היא לרוב בננת נוי אך היא אכילה והפרי מאוד מתוק, מרקם רך וקרמי, הפרי מכיל זרעים קשים ולא אכילים גודל הפרי קטנות יותר מזני בננה נפוצים 4-8 ס”מ, וצורה מעט יותר מעוגלת בעיקר ישרה. בשונה מאשכול בננה רגיל הוא עולה למעלה ולא מתכופף, צבע: הקליפה של בננה ורודה היא צבע ורוד בולט. קליפה קטיפתית, ניתן לגדל אותה בעציץ וגם במרפסת,
בננה אלף אצבעות
בננה אלף אצבעות מאוד מיוחדות בצורתן כמות הפרי עצומה ולכן שמן, הם יכולים להניב עד הרצפה ובתנאים מיוחדים יש טענות שהן באמת מסוגלות להניב אלף בננות, בננות קטנטנות 4-7 ס”מ בטעם מתוק במרקם המוצק, נהוג לאכול אותן טריות אבל אפשר להשתמש גם בבישול ואפייה. הרבה פעמים משתמשים בזן זה לנוי בשל יופיו וכמות הבננות האדירה