דשן לסחלבים – בהיותם צמחים אפיפיטים או יבשתיים בעלי צרכים תזונתיים ייחודיים, דשן לסחלבים תלוי במצב הצמח צעיר, בוגר, פורח או רק עלים, יש מגוון דשנים המכילים חנקן, זרחן ואשלגן במגוון יחסים שונים, בנוסף, דשנים צריכים להכיל מיקרו-נוטריינטים חיוניים כמו ברזל, מגנזיום וסידן. דשנים אלו בדרך כלל מסיסים במים ויש ליישם אותם במחצית מהעוצמה המומלצת במהלך מרווחי השקיה קבועים. תדירות ההפריה משתנה בהתאם לסוג הסחלב הספציפי ולשלב הגידול, כאשר רוב הסחלבים נהנים מדשן מדולל כל שבועיים בעונת הגידול. דישון יתר עלול להוביל להצטברות מלח לפגיעה בשורשים הרגישים של הסחלב, ולכן ניטור זהיר והקפדה על הנחיות המינון המומלצות חיוניים לשמירה על בריאות סחלב מיטבית וקידום פריחה.

בחירת דשן לסחלבים

בחירת דשן לסחלבים היא חיונית לצמיחה ופריחה בריאה של סחלבים. לסחלבים יש דרישות תזונתיות ספציפיות שעשויות להשתנות בהתאם לסוג הסחלב ושלב הגדילה שלו. להלן מספר הנחיות כלליות לבחירה ושימוש בדשן סחלב

דשן בהתאם לשלב גדילת הסחלב

כל שלב בסחלב מומלץ לשים דשן מסוג שונה אשר מתאים לתנאי הצמח, יש לקחת בחשבון שהצמח יגדל יותר טוב עם דשן ממוקד

דשן לסחלבים צעירים

דשן לסחלבים צעירים שעדיין שלא פרחו, יכול להיות סחלבים שהתחילו מזרעים או צמחי בת, עבור סחלבים צעירים, מומלץ דשן סחלב עם השקעה יותר בעלים ושורשים אך אפשרי גם דשן כמו 10-10-10 או 20-10-20 אבל פחות מדיוק, כדי לספק חומרי הזנה חיוניים בשלבי גדילתם המוקדמים כדאי להשתמש דשן מסיס במים אידיאלי לספיגה קלה על ידי מערכת השורשים המתפתחת. לדלל ברבע מאשר כתוב על האריזה כדי למנוע דישון יתר, שעלול להזיק לסחלבים צעירים. השמת הדשן כל שבועיים עד ארבעה שבועות במהלך עונת הגידול הפעילה דישון תומך בהתפתחות שורשים בריאה, עלווה חזקה ומכינה את הסחלב לפריחה עתידית. עם התבגרות הסחלב, התאמת ריכוז הדשן בהתאם לצרכיו הספציפיים תסייע להבטיח בסיס חזק לחיוניות ופוטנציאל פריחה לטווח ארוך. ניטור קבוע של צמיחת הסחלב והתאמת משטר ההפריה בהתאם הוא המפתח לקידום התפתחות מיטבית בסחלבים צעירים.

סחלב בפריחה

סחלב בפריחה – עבור סחלבים בשלב הפריחה, מומלץ דשן סחלב מיוחד בעל תכולת אשלגן וזרחן גבוהה יותר לעידוד ייצור פרחים. לזרחן ואשלגן תפקיד מכריע בקידום התפתחות ניצני פרחים חזקים ובשיפור הפריחה הכללית. דשן מסיס במים נוח לסחלבים, בעונת הפריחה דשן יכול לתמוך בצרכי האנרגיה של הצמח. בנוסף, סחלבים נהנים ממעבר זמני לכיוון דשן עם תכולת אשלגן מוגברת במהלך שלב הפריחה, מה שעוזר לשפר את צבע הפרח ואריכות ימים. כמו בכל שגרת דישון, מעקב קפדני אחר תגובת הסחלב והקפדה על הוראות המינון חיוני כדי למנוע הפריית יתר ולשמור על בריאות הצמח והצלחת הפריחה.

סחלב רק עם עלים

סחלב רק עם עלים – כאשר מתמקדים בקידום עלווה בריאה בסחלבים, מתאים דשן סחלב מאוזן בניסוח או דשן עם חנקן גבוה קצת פחות זרחן ומעט אשלגן, פורמולציות אלו מספקות פרופיל תזונתי, עם תכולת חנקן גבוהה יותר (המספר הראשון) התומכת בצמיחה ירוקה שופעת ובהתפתחות עלים נמרצת. בחר דשן סחלב מסיס במים ודלל אותו לחצי או רבע כוח כדי למנוע שריפה אפשרית של חומרים מזינים. יש לדשן כל שבועיים עד ארבעה שבועות במהלך עונת הגידול הפעילה, כדי לוודא שלשורשי הסחלב יש מספיק זמן לספוג את החומרים המזינים.

דשן לגרימת פריחה

דשן לגרימת פריחה – כדי לעודד פריחה בסחלבים, מומלץ דשן מיוחד לחיזוק הפריחה עם תכולת אשלגן וזרחן מוגברת, לזרחן תפקיד מפתח בקידום התחלת ופיתוח ניצני פרחים. יש לדשן בעוצמה המומלצת כל שבועיים עד ארבעה שבועות במהלך עונת הפריחה. ריכוז זרחן גבוה זה תומך בהקצאת האנרגיה של הסחלב לכיוון פריחה ולא צמיחה וגטטיבית. בנוסף, מעבר זמני לעלייה ברמות האשלגן בדשן במהלך שלב הפריחה יכול לשפר את צבע הפרח ואת איכות הפרח הכללית. מעקב קפדני אחר תגובת הסחלב והקפדה על הוראות המינון חיוניים כדי למנוע הפריית יתר ולהבטיח גירוי פריחה מיטבי בסחלבים.

דשן סחלבים מינון

דשן סחלבים מינון – מינון הדשן תלוי בהרבה גורמים, גודל הצמח, איך נותנים את הדשן, עונת הגידול משפיעה בצורה דרסטית על המינון, האם הצמח בפריחה או רק עלים, מצב השורשים ועוד…

דילול דשן

דילול דשן מומלץ לעשות לפי ההוראות שעל האריזה. סחלבים רגישים לדישון יתר, ושימוש בריכוז גבוה מהמומלץ עלול להוביל להצטברות מלח בתערובת העציצים, שעלול לגרום נזק לשורשים, תמיד עדיף לשים פחות דשן

עודף דשן

זיהוי עודף דשן בסחלבים כרוכה בהתבוננות קפדנית בבריאות הכללית של הצמח ובסימנים ספציפיים ללחץ תזונתי. תסמינים של דישון יתר עשויים לכלול הצהבה או השחמה של קצוות העלים, צמיחה מעוותת או צריבה של עלים נדיר אבל בשילוב אלו יכול לגרום לעצירת הגדילה. נוכחותם של משקעים לבנים וקרומים על פני משטח הגידול או סביב קצוות העציצים יכולה להעיד על הצטברות מלח מעודף דשן (יכול להיות גם ממים קשים). אם הסחלב אינו מייצר פרחים למרות היותו בעונת הפריחה המתאימה, זה יכול להיות סימן לרמות תזונה לא מאוזנות. בנוסף, אם השורשים נראים חומים או בעלי מראה שרוף, הדבר עלול להצביע על נזק עקב עודף מלחים. יש לעקוב באופן קבוע אחר הסחלב על כל שינוי חריג במראהו, ואם יש חשד לעודף דישון, יש לנקוט בפעולה מהירה, כגון שטיפת מצע הגידול במים, על מנת למנוע לחץ נוסף על הצמח. התאמת שגרת הדישון, תזמון עונה ועוד.. הקפדה על שיטות השקיה נכונה יסייעו לשמור על בריאותו וחיוניותו של הסחלב.

שטיפת עודפי דשן

אם סחלבים עברו דישון יתר (המלחת קרקע), שטיפתם במים היא צעד חיוני כדי לצמצם נזקים פוטנציאליים ולהחזיר איזון תזונתי בריא. הפריית יתר עלולה להוביל להצטברות מלחים במצע הגידול, ולגרום ללחץ על שורשי הסחלב. כדי לשטוף עודפי מלחים, השקו היטב את הסחלב במים מזוקקים או מי גשמים עד שהמים מתנקזים בחופשיות מתחתית הסיר. תהליך שטיפה זה עוזר להסיר את המלחים שהצטברו ומונע שריפת שורשים. חזרו על תהליך השטיפה מספר פעמים במהלך כמה ימים, כדי לאפשר לעודפי המלחים להישטף ביעילות. עקוב מקרוב אחר הסחלב לאיתור סימני החלמה, כגון צמיחה חדשה, ויש לבדוק את שיטות הדישון העתידיות כדי למנוע הישנות של דישון יתר, אין לשים דשן מספר חודשים עד שהצמח מתאושש (כמובן תלוי בנזק)

בדיקת הסחלבים

עקוב אחר הסחלבים באופן קבוע לאיתור סימנים של חוסרים או עודפים של חומרים מזינים. התאם את משטר הדשן בהתאם לצרכים הספציפיים של הסחלבים שלך.

סימנים של עודף דשן:

  • השחמה או שריפה של קצוות עלים: אם קצוות העלים משחימים או נראים שרופים, זה יכול להיות סימן לשריפת דשן שנגרמה מעודף מלחים באדמה.
  • עלים מצהיבים או נבולים: עלים מצהיבים או נבולים, במיוחד אם הם מתחילים מהקצוות ומתקדמים פנימה, יכולים להעיד על דישון יתר.
  • גדילה עצומה: סחלבים עלולים להפגין צמיחת עלים מרובה אם הם מקבלים יותר מדי דשן. אולי לשים לב שהצמיחה החדשה קטנה מהרגיל.
  • נזק לשורש: דשן מוגזם עלול לפגוע בשורשי הסחלב, ולגרום להם להיות חומים, עיסתיים או ריקבון.
  • משקעי מלח: משקעי קרום לבנים על פני מצע העציץ או לאורך קצוות העציץ הם סימנים לעודף מלחים מהצטברות דשן.

סימנים של מחסור

  • עלים מצהיבים: עלים מצהיבים, שמתחילים מלמטה ומתקדמים כלפי מעלה, יכולים להעיד על מחסור בחנקן.
  • צדדי עלה סגלגל-אדמדם: צדדי העלים סגולים או אדמדמים עשויים להעיד על מחסור בזרחן.
  • כתמי עלים או נמק: כתמים חומים או כתמים, עלים נמקיים על העלים יכולים להיגרם ממחסור במיקרו-נוטריינטים שונים כגון ברזל, אבץ או בורון.
  • צמיחה חלשה: חומרים מזינים לא מספקים עלולים להוביל לצמיחה חלשה
  • פריחה מופחתת: אם הסחלב לא פורח כרגיל, זה יכול להיות בגלל תזונה לא מספקת.

טיפול בעודף דשן

  • שטיפה במים: אם חושדים בדישון יתר, שטוף את מצע העציצים במים רגילים כדי לשטוף עודפי מלחים. חזור על תהליך זה מספר פעמים כדי להבטיח שטיפה יסודית.
  • התאם את משטר הדשן: הפחת את התדירות או ריכוז הדשן אם יש חשד לדישון יתר. לעומת זאת, הגבירו את ההפריה אם קיימים סימני מחסור.
  • שתילה מחדש: אם השורשים נפגעו עקב דישון יתר או אם מצע העציץ נהיה דחוס במלחים, שיקלו לשתול מחדש את הסחלב במצע טרי מנוקז היטב.
  • מעקב והתאמה: עקוב באופן רציף אחר הסחלבים והתאם את משטר הדשן בהתאם לתגובתם. זכור לעקוב אחר הוראות היצרן לגבי שיעורי דילול ותדירות היישום.

התבוננות קבועה והתאמות בזמן למשטר הדישון יסייעו לשמור על סחלבים בריאים ומשגשגים. אם אינך בטוח לגבי הצרכים הספציפיים של הסחלב שלך, התייעץ עם מומחה סחלב מקומי או משתלה לקבלת ייעוץ מותאם אישית.

טמפרטורה ודשן

טמפרטורה ודשן יש להתאים את תדירות הדשן בהתאם לתנאי הטמפרטורה. טמפרטורות חמות יותר ואור מוגבר עשויים לעורר צמיחה פעילה יותר, הדורשת תדירות דישון מעט גבוהה יותר, ככל שקצב גדילת הסחלב עולה יש לתגבר את כמות הדשן, לשים לב שיש סחלבים משגשגים בקור וחום

התאמות עונתיות

התאמות עונתיות מומלצות למרות שלא תמיד החורף מרגיש חורף אבל יש לעונתיות חשיבות לצמח, על מנת לפרוח ועוד תהליכים, את יישום הדשן בהתאם למחזור הצמיחה של הסחלב. יש להימנע מדשן בתקופת התרדמת של הסחלב, בדרך כלל בסוף הסתיו והחורף אך מאוד תלוי בזן

דשן סחלבים בגידול מים

גידול סחלבים במים הוא שיטה לא שגרתית אך בת קיימא, וכשבאים לדשן, חשוב לבחור פתרון תזונתי מתאים. בחר דשן סחלב נוזלי מאוזן שמותאם במיוחד לתרבית מים. דשנים אלה מכילים בדרך כלל מאקרו ומיקרו-נוטריינטים חיוניים לצמיחה ולפריחה של סחלבים. יש לדלל את הדשן בהתאם להוראות האריזה, ולוודא שהוא מתאים לסביבת מימית. יישומים שבועיים או דו שבועיים, בהתאם לצרכים הספציפיים של מיני הסחלב, מספקים אספקה עקבית של חומרים מזינים. עקוב אחר בריאותו הכללית של הסחלב, והתאם את ריכוז הדשן לפי הצורך. שטיפה סדירה של המיכל במים מסייעת במניעת הצטברות מלחים

שיטות דישון

שיטות דישון שונות ומגוונות יש להתאים את שיטת הדישון לסוג ההשקיה וסוג הסחלב, מצב הסחלב בייחוד אם הוא מראה חוסרים של מינרלים כדאי להתאים את שיטת הדשן. להלן מספר שיטות לדישון סחלבים:

דשן נוזלי:

  • הכן תמיסת דשן מדוללת לפי הוראות היצרן.
  • השקה את הסחלב בתמיסה מדוללת במקום במי גשמים במהלך לוח הזמנים הרגיל של השקיה.
  • הקפידו על השרייה יסודית של מצע העציץ כדי לאפשר לשורשים לספוג את החומרים המזינים.

ריסוס עלוותי

  • יש לדלל את הדשן לחצי או לרבע כוח.
  • רססו את העלווה של הסחלב בתמיסת הדשן המדוללת, הקפידו לרסס עד נגר מלא מכל הצדדים.
  • הימנעו מריסוס הפרחים ישירות כדי למנוע נזק.

דשן בשחרור איטי

  • פזרו כמות קטנה של דשן בשחרור איטי או כדורי דשן ספציפיים לסחלב על השכבה העליונה של מצע העציצים.
  • השקו את הסחלב כרגיל, מה שמאפשר לחומרי הזנה להשתחרר בהדרגה לתוך המדיום לאורך זמן.

הגמעה

  • מעת לעת להשרות את כל העציץ הסחלב במיכל מלא בתמיסת דשן מדוללת.
  • הניחו לסחלב להשרות כ-15-30 דקות, לאחר מכן הסירו את העציץ והניחו לעודפי מים להתנקז לחלוטין לפני החזרתו למקומו הרגיל.

סוגי דשנים

מגוון דשנים, אשר מותאמים למגוון צורות גדילה, כמו סחלב פורח לעומת רק עלים או סחלב צעיר, סוג הסחלב גם משפיע על סוג הדשן, כמה דוגמאות, אם חסר פה דשן תעכנו

יחסי הדשן בסחלב

יחס הדשן קובע במה הצמח יכול להשקיע יותר בגידול שורשים, בגידול עלים או פריחה, כדאי להיות דינמיים כשמדשנים סחלבים

  • חנקן – (N) חיוני לצמיחה וגטטיבית, כולל התפתחות עלים וגבעולים. זה מקדם עלווה שופעת וכוח כללי של הצמח.
  • זרחן – 20%: זרחן (P) חיוני התפתחות שורשים ותהליכי העברת אנרגיה כלליים של הצמח. הוא תומך במערכות שורשים חזקות ומסייע ביצירת פריחה.
  • אשלגן – 20%: אשלגן (K) משפר את בריאות הצמח הכללית, סבילות ללחץ ועמידות למחלות וגם קצת לשמש. זה גם ממלא תפקיד חשוב עבור הפריחה והפרחים בפרט איכות וצבע.

דשן סחלבים מאוזן

דשן סחלבים מאוזן ביחס כמו 20-20-20 או 10-10-10. המשמעות היא שהדשן מכיל יחס שווה של חנקן (N), זרחן (P) ואשלגן (K), עדיף דשן מסיס במים שניתן לערבב בקלות עם מים. זה מאפשר שליטה מדויקת יותר על ריכוזי חומרי הזנה ויישום תדירות הדשן, דשן באופן קבוע במהלך עונת הגידול, בדרך כלל מהאביב ועד תחילת הסתיו. התדירות עשויה להשתנות בהתאם לדשן הספציפי ולזן הסחלב. פעלו לפי ההמלצות על אריזת הדשן ולא לשכוח שעדיף פחות מאשר יותר

דשן סחלבים Flower

הרכב NPK: חנקן (N) בכמות של 7% , זרחן (P205) בכמות של 7%, אשלגן (K2O) בכמות של 7%, מיקרואלמנטים: ברזל, אבץ, נחושת, בורון וויטמין K3.

דשן ביחס של 7-7-7, יחד עם מיקרו-אלמנטים כמו ברזל, אבץ, נחושת, בורון וויטמין K3, יכולים להתאים היטב לסחלבים. בואו נפרק את המרכיבים:

  • חנקן – (N) חיוני לצמיחה וגטטיבית, כולל התפתחות עלים וגבעולים. זה מקדם עלווה שופעת וכוח כללי של הצמח.
  • זרחן – 20%: זרחן (P) חיוני התפתחות שורשים ותהליכי העברת אנרגיה כלליים של הצמח. הוא תומך במערכות שורשים חזקות ומסייע ביצירת פריחה.
  • אשלגן – 20%: אשלגן (K) משפר את בריאות הצמח הכללית, סבילות ללחץ ועמידות למחלות וגם קצת לשמש. זה גם ממלא תפקיד חשוב עבור הפריחה והפרחים בפרט איכות וצבע.

בנוסף לחומרי הזנה העיקריים, הכללת מיקרו-נוטריינטים כמו ברזל, אבץ, נחושת, בורון וויטמין K3 מועילה לצמיחה ולהתפתחות סחלבים. מיקרונוטריינטים אלו ממלאים תפקידים חיוניים בתהליכים פיזיולוגיים שונים, כולל הפעלת אנזימים, פוטוסינתזה וספיגת חומרים מזינים. ברזל, למשל, הוא קריטי לסינתזה של כלורופיל, בעוד שאבץ מסייע בוויסות ההורמונים ובתפקוד האנזים.

  • ויטמין K3, למרות שאינו מרכיב תזונתי מסורתי של הצמח, יכול לתרום לבריאות הסחלב על ידי תמיכה בתהליכים מטבוליים שונים ומרץ כללי.

בסך הכל, תערובת דשן של 7-7-7 עם תוספת מיקרו-נוטריינטים מספקת פרופיל תזונתי מאוזן שיכול לתמוך הן בצמיחה וגטטיבית והן בפריחה בסחלבים. כמו תמיד, חיוני להקפיד על הוראות היצרן לגבי שיעורי יישום ותדירות כדי למנוע דישון יתר, העלולה להזיק לסחלבים. בנוסף, עקבו מקרוב אחר הסחלבים שלכם לאיתור סימנים של מחסור או עודף של חומרים מזינים, התאם את משטר הדשן לפי הצורך.

דשן סחלבים אקוגן

דשן סחלבים אקוגן – דשן ביחס של 7-3-7, בשילוב עם מיקרו-נוטריאנטים כמו מנגן, אבץ, נחושת, מוליבדן וברזל, יכול להיות בחירה מתאימה לסחלבים. הבה נבחן את המרכיבים:

  • חנקן – (N) חיוני לצמיחה וגטטיבית, כולל התפתחות עלים וגבעולים. זה מקדם עלווה שופעת וכוח כללי של הצמח.
  • זרחן – 20%: זרחן (P) חיוני התפתחות שורשים ותהליכי העברת אנרגיה כלליים של הצמח. הוא תומך במערכות שורשים חזקות ומסייע ביצירת פריחה.
  • אשלגן – 20%: אשלגן (K) משפר את בריאות הצמח הכללית, סבילות ללחץ ועמידות למחלות וגם קצת לשמש. זה גם ממלא תפקיד חשוב עבור הפריחה והפרחים בפרט איכות וצבע.

כולל מיקרונוטריינטים כגון מנגן, אבץ, נחושת, מוליבדן וברזל מספקים תמיכה נוספת לצמיחה והתפתחות של סחלבים:

  • מנגן: ממלא תפקיד בפוטוסינתזה, הפעלת אנזימים ומטבוליזם של חנקן. זה מסייע בסינתזה של כלורופיל ועוזר לצמחים לעמוד בלחץ.
  • אבץ: אבץ מעורב בוויסות הורמונים, הפעלת אנזימים וסינתזת חלבון. זה מקדם התפתחות שורשים, פריחה וכוח כללי של הצמח.
  • נחושת: נחושת חיונית לתגובות אנזימטיות שונות ומסייעת בחילוף החומרים של פחמימות ויצירת דופן התא. זה גם משחק תפקיד במנגנוני הגנה של צמחים.
  • מוליבדן: מוליבדן הוא מרכיב של אנזימים המעורבים בחילוף החומרים של חנקן ומסייע לצמחים לנצל חנקן ביעילות. זה גם מסייע ביצירת זרעים ובריאות הצמח הכללית.
  • ברזל: ברזל הוא קריטי לסינתזה של כלורופיל, פוטוסינתזה והובלת אלקטרונים בתוך תאי צמחים. זה הכרחי לייצור אנרגיה ויצירת רקמות חדשות.

שילוב המיקרו-נוטריינטים הללו עם יחס N-P-K מאוזן כמו 7-3-7 מבטיח שסחלבים יקבלו תזונה נאותה לצמיחה בריאה, פריחה וחיוניות כללית. כמו תמיד, עקבו אחר הוראות היצרן לגבי קצבי יישום ותדירות, עקבו אחר הסחלבים שלך לאיתור סימנים של מחסור או עודף ברכיבים תזונתיים, התאם את משטר הדשן לפי הצורך.

דשן 30-10-10

דשן ביחס של 30-10-10 הוא גבוה יחסית בחנקן בהשוואה לזרחן ואשלגן. יחס זה מכונה לעתים קרובות דשן "עתיר חנקן". הנה מה שכל מספר מייצג:

  • חנקן (N) – חנקן 30% מקדם צמיחה וגטטיבית, כולל התפתחות עלים וגבעולים.
  • זרחן (P) – זרחן 10% חיוני להתפתחות השורשים וגם לפריחה
  • אשלגן (K) – אשלגן 10% חיוני לפריחה תומך בבריאות הצמח הכללית, עמידות למחלות וסבילות למתח.

בעוד שתכולת החנקן הגבוהה בדשן 30-10-10 יכולה לעודד צמיחה וגטטיבית חזקה, ייתכן שזה לא היחס האידיאלי עבור כל הסחלבים. סחלבים נהנים בדרך כלל מדשן מאוזן יותר, כמו היחס 7-3-7 שהוזכר קודם לכן, המספק מספיק חומרים מזינים הן לצמיחה וגטטיבית והן לפריחה.

שימוש בדשן עתיר חנקן כמו 30-10-10 עלול להוביל לצמיחת עלים וגבעולים מוגזמת על חשבון הפריחה. חיוני לקחת בחשבון את הצרכים הספציפיים של הסחלבים שלך ולהתאים את הדשן בהתאם. כמו תמיד, עקבו אחר הוראות היצרן על אריזת הדשן ועקבו אחר תגובת הסחלבים שלכם כדי להבטיח שהם יישארו בריאים ומאוזנים היטב, בדרך כלל מומלץ לסחלבים שלא אמורים לפרוח כמו סחלבים צעירים או לשיפור העלווה

דשנים אורגניים

דשנים אורגניים מציעים גישה טבעית ובת קיימא להזנת סחלבים, מספקים חומרים מזינים חיוניים תוך קידום בריאות הקרקע. מורכבים מחומרים טבעיים כמו מן החי, תמציות אצות או קומפוסט נוזלי ועוד.. דשנים אורגנים מפחיתים את הסיכון לדישון יתר. דשנים אלו משפרים את מבנה הקרקע, מטפחים סביבה מועילה לפעילות מיקרוביאלית ומשפרים את ספיגת החומרים התזונתיים של הסחלב. פיזור דשנים אורגניים תורמת גם לפוריות הקרקע לטווח ארוך ותומכת במערכת אקולוגית מאוזנת. בנוסף, שחרור הדרגתי של חומרים מזינים ממקורות אורגניים עולה בקנה אחד עם דפוסי הצמיחה של הסחלב, ומקדם התפתחות יציבה ומתמשכת. שילוב קבוע של דשנים אורגניים בשגרת הטיפול בסחלב עוזר לשמור על צמח בריא ומשגשג תוך מזעור ההשפעה הסביבתית הקשורה לדשנים סינתטיים.